You are here: Home Permis categoria B1

Permis categoria B1

scoala de soferi ploiesti categoria b1

Descrierea Categoriei

Din categoria B1 pentru care poti face scoala de soferi la 16 ani fac parte autovehiculele cu trei sau patru roti,  masa proprie intre 400 kg si 550 kg, prevazute cu motor cu ardere interna capacitate cilindrica de peste 45 cm3 sau cu motor cu o putere de peste 50 km/h.

Astfel, daca crezi ca un vehicul din categoriile AM, A1 sau B1 ti-ar fi potrivit, poti face scoala de soferi la 16 ani pentru a obtine permis categia B1 si a conduce un astfel de vehicul. Astfel, vei acumula experienta pentru cand vei putea da si de permis pentru categoria B. 

Conditii de Inscriere

Varsta minima de la care se poate incepe scoala pentru permis categoria B1 este de16 ani.

Orice cursant trebuie sa fie apt din punct de vedere psihologic si medical.

Cursantul sa nu fi fost condamnat pentru infractiunile prevazute la Art.24 din O.U.G. 195/2002 ***

Viteze Maxime Admise*

90 km/h pe autostrazi, 80 km/h pe drumurile expres sau pe cele nationale europene (E) si 70 km/h pentru celelalte categorii de drumuri. Viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puţin de un an practică de conducere sau pentru persoanele care efectuează pregătirea practică în vederea obţinerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse. 

Acte Dosar

Aviz psihologic valabil 1 an;

Fisă medicală auto valabilă 1 an;

Certificat de cazier judiciar valabil 6 luni;

Copie dupa Buletin de Identitate / Carte de Identitate;

Fisă de scolarizare realizată la sediul şcolii;

Taxa Permis 68 lei ( se achita la Trezorerie sau la Posta Romana).

Pregătire teoretică

Include 14 ore legislatie rutiera, 2 ore legislatie specifica, 4 ore conducere preventiva si ecologica, 2 ore de prim ajutor si 2 ore pentru cunosterea si intretinerea autovehiculului

Pregătire practică

Acest stagiu are alocat 30 de ore pentru deprinderea artei conducerii pentru categoria B1( carburantul este inclus ).

Examentul Auto

Examenul pentru obtinerea permisului de conducere consta in sustinerea unei probe teoretice de verificare a cunostintelor respectiv in rezolvarea unui chestionar cu 26 de intrebari, in 30 de minute, cu minim 22 raspunsuri corecte pentru promovarea acestui examen si a unei probe practice de verificare a aptitudinilor si comportamentului corespunzatore categoriei de permis solicitate, impreuna cu un examinator din partea DRPCIV.