CONTACTEAZA-NE

Permis categoria B1

Examenul pentru obtinerea permisului de conducere consta in sustinerea unei probe teoretice de verificare a cunostintelor respectiv in rezolvarea unui chestionar cu 26 de intrebari, in 30 de minute, cu minim 22 raspunsuri corecte pentru promovarea acestui examen si a unei probe practice de verificare a aptitudinilor si comportamentului corespunzatore categoriei de permis solicitate, impreuna cu un examinator din partea DRPCIV.

Descrierea categoriei

  Din categoria B1 pentru care poti face scoala de soferi la 16 ani, fac parte autovehiculele cu trei sau patru roti, avand masa proprie de peste 400 kg dar nu mai mare de 550 kg, echipate cu motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cmc sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h.

  Astfel, daca crezi ca un vehicul din categoriile AM, A1 sau B1 ti-ar fi potrivit, poti face scoala de soferi la 16 ani pentru a obtine permis categia B1 si a conduce un astfel de vehicul. Astfel, vei acumula experienta pentru cand vei putea da si de permis pentru categoria B.

 Viteza maxima admisa este de 90km/h pe autostrazi, 80 km/h pe drumurile expres sau pe cele nationale europene (E) si 70 km/h pentru celelalte categorii de drumuri. Viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puţin de un an practică de conducere sau pentru persoanele care efectuează pregătirea practică în vederea obţinerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Conditii de inscriere

 Varsta minima de la care se poate incepe scoala pentru permis categoria B1 este de16 ani.

 Orice cursant trebuie sa fie apt din punct de vedere psihologic si medical.

 Cursantul sa nu fi fost condamnat pentru infractiunile prevazute la Art.24 din O.U.G. 195/2002 ***

Ce trebuie sa contina dosarul?

 Certificat de cazier judiciar valabil 6 luni;

 Copie dupa Buletin de Identitate / Carte de Identitate;

 Fisă de scolarizare realizată la sediul şcolii;

Taxa Permis 89 lei ( se achita la Trezorerie sau la Posta Romana)

In ce consta pregatirea?

Pregătire teoretică

Include 14 ore legislatie rutiera, 2 ore legislatie specifica, 4 ore conducere preventiva si ecologica, 2 ore de prim ajutor si 2 ore pentru cunosterea si intretinerea autovehiculului

Pregătire practică

Acest stagiu are alocat 30 de ore pentru deprinderea artei conducerii pentru categoria B1( carburantul este inclus ).

    Ai o intrebare?